De nieuwe klusjesman is al onderweg!

Wanneer de klusjesman voor het eerst komt is het belangrijk dat je hem goed inlicht. Hier een paar belangrijke tips:

  • Maak van te voren, voordat de klusjesman daadwerkelijk aan het werk gaat, een afspraak om de klusjesman te vragen naar zijn werkwijze, ervaringen en zijn aanpak. Zo kom je te weten of hij/zij geschikt is voor de klus.
  • Licht de klusjesman goed in over het huis: waar moet er gewerkt worden, plekken waar hij liever niet mag komen, zijn er familieleden thuis, lopen er huisdieren door het huis. Zo weet de klusjesman wat hij kan verwachten en kan hij daar rekening mee houden.
  • Heb je zelf gereedschap dat de klusjesman kan gebruiken of moet hij zijn eigen meenemen?
  • Als de klusjesman met een collega samenwerkt is dat natuurlijk handig om te weten, vraag bij voorkeur of de collega meekomt naar de eerste afspraak om even kennis te maken.
  • Het is handig om de buren op de hoogte te stellen dat er wordt geklust in/rondom het huis. Zij kunnen daar dan rekening mee houden en wellicht een oogje in het zeil houden als je even van huis bent.
  • Laat een lijstje achter met klussen en daarbij telefoonnummer achter waarop de klusjesman jou (bij noodgevallen) kan bereiken. Zo kan de klusjesman zelfstandig aan het werk en weet hij precies wat hij moet doen.
  • Maak een duidelijke afspraak over de vergoeding die de klusjesman ontvangt. Stel bij voorkeur een (schriftelijk) contract op met daarin een duidelijke afspraak. Dit is belangrijk om eventuele misverstanden te voorkomen.

Intakeformulier

Gebruik dit intakeformulier en vul hem in voordat de klusjesman voor het eerst aan het werk gaat, zodat hij/zij goed ingelicht is en niet tegen problemen aanloopt.

Bekijk het intakeformulier