Tips voor klusjesmannen

Deze tips zijn vooral bedoeld voor de beginnende klusjesman maar ze kunnen voor iedereen handig zijn:

  • Zorg ervoor dat je vooraf een kennismakingsgesprek hebt waarin je kennismaakt met elkaar en belangrijke afspraken maakt. Zo weet je goed of jij de klus aankunt en wat je er uiteindelijk mee verdient.
  • Een goede voorbereiding is belangrijk. Beschik je over goede werkkleding? Heb je het juiste gereedschap en de benodigde kennis voor de klus? Bedenk hoeveel tijd de klus ongeveer in beslag neemt en zet dit duidelijk in je agenda.
  • Neem je identificatiebewijs (of kopie) en je telefoonnummer mee. Zo kan de bewoner je bereiken wanneer hij/zij even van huis is. Als je jonger bent is het ook handig om een telefoonnummer van je ouders mee te geven voor de zekerheid.
  • Let op de instructies van de bewoner(s). Is er een aangewezen plek om je gereedschap op te bergen? Indien je niet je eigen gereedschap gebruikt, waar vind je dat dan? Misschien zijn er ook plekken in huis waar je niet mag komen.
  • Overleg van te voren over je vergoeding en de werktijden. Leg dit soort zaken bij voorkeur vast in een (schriftelijk) contract zodat er achteraf geen onduidelijkheden ontstaan.

Intakeformulier voorbeeld

Gebruik dit formulier voordat de jij voor het eerst gaat klussen, zodat de je tijdens het klussen niet tegen problemen aanloopt.

Ga naar het intakeformulier